Zevenhuizen – Henny Bruggeman (49) en Jan Dijkshoorn waren ook de afgelopen jaren betrokken bij de organisatie van het Oogstfeest. Dit jaar doen zij dit met andere bestuursleden. “Dat is wel even wennen. Ik heb het zo’n zes à zeven jaar gedaan met een club die echt iets neer heeft weten te zetten. Het Oogstfeest staat goed aangeschreven, dat is niet voor niets. Met het nieuwe comité borduren we hier op voort en zetten we nieuwe stappen. De wereld om ons heen verandert per slot van rekening ook,” zegt de secretaris van het Oogstfeestcomité.

Bruggeman is samen met Lodewijk Bink verantwoordelijk voor het podiumprogramma. Voorheen had je op twee locaties een podium tijdens het Oogstfeest: op het dorpsplein en bij supermarkt Jumbo. “Die laatste locatie is komen te vervallen doordat we dit jaar voor een andere route hebben gekozen. Voorheen hadden we op vrijdagavond Night of Harmony maar we hebben dit jaar de zaterdagprogrammering en de Night of Harmony als het ware in elkaar geschoven. Dat wil niet zeggen dat het altijd zo blijft, maar voor dit jaar was dat een bewuste keuze. Maar,” voegt Bruggeman tevreden toe, “Dorpshuis Swanla heeft i overleg met ons comité het idee opgepakt om op vrijdagavond 1 september, voorafgaand aan het Oogstfeest, The Night Before te organiseren. Wij juichen dit initiatief toe en hopen op een oergezellige avond in dorpshuis Swanla.”

Het podium voor dit jaar is op dezelfde plek te vinden als voorgaande jaren, op het dorpsplein voor het voormalige gemeentehuis. “Het zal wel wat kleiner zijn aangezien we al die grote orkesten nu niet hebben.” Om 10.00 uur wordt de aftrap genomen door slagorkest Afslag 9. Vervolgens zal het Oogstfeest officieel geopend worden.

Om 10.30 uur doet Mat’s Magic, een illusionist uit Moerkapelle, zijn best om jong en oud te verbazen en te verrassen met zijn show. Om 11.45 uur is het de beurt aan Viswijvenkoor Sootjevisch. Bruggeman: “Dergelijke groepen hadden we voorheen altijd op de Night of Harmony.”

Na het viswijvenkoor grijpt Shantykoor Het Kraaiennest de microfoon waarna Afslag 9 nog een keer van zich laat horen om 14.00 uur. “De tijden zijn nog wel onder voorbehoud”, merkt Bruggeman op.

Tussen 15.00 en 17.30 uur gaat coverband Guus Bok helemaal los. Bruggeman legt de link tussen de zanger en Fox Sport. De muzikanten vormen samen de huisband van de sportzender. En dan de klapper van de avond, van 18.30 tot 19.30 uur The Kik. “We hebben er net als vorig jaar voor gekozen om een band of zanger aan te trekken die naam heeft. Vorig jaar was dat ‘Maan’ en daar kwamen toen heel veel mensen op af. Dat hopen we dit jaar te evenaren.”

Bruggeman zegt ook een breed publiek aan te willen spreken. “Jong en oud, maar ook mensen uit de regio komen wellicht af op zo’n band als The Kik. Het is een Rotterdamse band, maar de zanger heeft in Zevenhuizen gewoond. En zo proberen we ook die lokale inslag te bewaken.”

Bruggeman pauzeert even en zegt dan: “Tenslotte dj Joppe; die draait de hele dag alle acts aan elkaar en weet vooral ookw het jonge publiek aan te spreken.” De secretaris van het Oogstfeestcomité is er blij mee dat het feest dit jaar niet stopt om 17.00 uur zoals andere jaren. “We gaan dit jaar door tot 20.00 uur. En mijn persoonlijke ambitie is om het met z’n alleen de komende jaren verder uit te bouwen, want waarom gaan dorpsfeesten in de regio altijd door tot 24.00 uur en kan dat niet in Zevenhuizen?”

Bruggeman legt uit waarom dat voorheen niet kon. “Dan vertrokken de auto’s en de kraampjes om 17.00 uur konden er onveilige situaties ontstaan. Dit jaar hebben we de logistiek en braderieroute aangepast, waardoor het dorpsplein gewoon afgesloten kan blijven tot 20.00 uur.”

De Zevenhuizenaar kijkt erg uit naar 2 september. “Het Oogstfeest staat als een huis, elk jaar weer bijgestaan door de mensen van onder andere GreenField Music Projects die verantwoordelijk zijn voor licht en geluid op het podium. Vanaf nu gaan we uitbouwen en waar het eindigt weet ik niet”, zegt hij met een grote grijns.

Bron van dit artikel: