Zevenhuizen – Plaatselijk talent. Dat is wel zo’n beetje het trefwoord voor het muziekprogramma van het Oogstfeest van zaterdag 1 september. Afslag 9, Jaco (Voice Kids) en dj Metz acteren op het hoofdpodium, SootjeVisch, Drumfanfare Nieuwerkerk, Slagwerkgroep Moordrecht en Real Deal vertonen hun muzikale kunsten op het Lente-podium. De bands Shaky Ground en JeWelste completeren het programma. Zij zullen Zevenhuizen op zijn spreekwoordelijke grondvesten doen trillen.

Lodewijk Bink en Henny Bruggeman, de muzikale organisatoren van het Oogstfeest zijn tevreden. “De kwaliteit is weer gegarandeerd.” Er is wel even discussie geweest in het comité of er misschien weer een ‘grote naam’ gecontracteerd moest worden. Bruggeman: “Vorig jaar was De Kik de uitsmijter, dit jaar kiezen we voor meer bands en dus meer muziek. Bink: “Een BN’er – denk aan bijvoorbeeld André Hazes of Gerard Joling – komt maximaal een half uur en is eigenlijk gewoon te duur.” En wat is een nou half uur in feestend Zevenhuizen? Bink weet het antwoord: niks! “En geloof me”, zegt hij overtuigend, “Zevenhuizenaren zitten niet te wachten op ‘grote namen’. Zij zien het Oogstfeest vooral als een soort reünie waarbij de muziek bijzaak is.” Dat wil niet zeggen dat kwaliteit ondergeschikt is, integendeel. “Het moet goed zijn”, benadrukt Bruggeman. Shaky Grounds en JeWelste voldoen ook aan de kwaliteitseisen; de bands zijn nieuwelingen op het hoofdpodium. “We gaan nooit voor hetzelfde, je moet steeds met iets nieuws en verrassend komen”, meent Bruggeman.

LINE-UP

Als het drumgeweld van Afslag 9 – de eerste artiesten op het hoofdpodium – verstomt laat singer- songwriter Jaco Zevenhuizen horen welk repertoire hij sinds zijn optreden bij The Voice Kids twee jaar geleden heeft opgebouwd. Dan wordt het podium omgebouwd voor Shaky Ground en kan het publiek er tegenaan. ‘Stilstaan is geen optie’, waarschuwen de drie zangeressen en vijf muzikanten van deze band. Het publiek zal zaterdag 1 september de ingenomen calorieën al swingend op het dorpsplein weer verbranden. En dan nog is de koek niet op. De coverband jeWelste, die het programma afsluit, belooft ‘honderd procent rock ’n roll’.

TWEE PODIA

DJ Metz (Joppe Metselaar) vult de gaten die op het hoofdpodium vallen bij het wisselen van de artiesten. De Zevenhuizenaar heeft al menig oogstfeestbezoeker aan zich weten te binden. Zo ook de dames van SootjeVisch, wereldberoemd in Zevenhuizen en omstreken; de viswijven laten van zich laten horen op het Lente-podium. Bink: “Dat is het podium bij de streekproductenmarkt bij de Lente en Burgemeester Nederveenlaan, daar past SootjeVisch uitstekend.” Bruggeman vult aan: “Door twee podia te creëren, spreidt je het publiek.” Dat is nodig want het dorpsfeest kan jaarlijks rekenen op tienduizenden bezoekers. Voor ieder wat wils dus. “Plaatselijke talenten melden zich vaak zelf aan”, vertelt Bruggeman. Zo ook de drumfanfare van Zuidplasbuur Nieuwerkerk aan den IJssel en slagwerkgroep Moordrecht. De band Real Deal (moderne countryrock) bood aan een steentje bij te dragen aan de feestvreugde. Met Moerkapellenaar Nico Heesterman binnen de gelederen, kreeg ook deze band het predicaat ‘streekproduct’. De band sluit vanaf 15.30 uur het programma van het Lente-podium af. Bij het hoofdpodium wordt dan nog even doorgefeest, daar gaat de stekker er om 20.30 uur uit. “Dat wil overigens niet zeggen dat we ook volgend jaar weer gaan voor twee podia”, wil Bruggeman nog even duidelijk hebben. “We passen ons programma altijd aan aan de overige activiteiten van het feest. Volgend jaar zien we wel weer.”

UITDAGING

Het volledige comité, maar vooral de muziekcommissie wacht, na de spannende primeur van vorig jaar, een nieuwe uitdaging. Het voormalige gemeentehuis bood onder andere kleedruimte voor de artiesten, echter nu rest een kale vlakte, het gemeentehuis is gesloopt. De aannemer van plan ROOS, waarvoor na het Oogstfeest de bouwwerkzaamheden starten, verleent alle medewerking en zet een bouwkeet neer. “Gelukkig maar, zo hebben de artiesten toch een plek om zich voor te bereiden. We zijn heel blij met de medewerking van de aannemer.”

Na de aftrap door dorpswethouder Jan Verbeek barst zaterdag 1 september om 10.15 uur het muzikale feest los. Op het Lente-podium is muziek van 11.00 tot 17.00 uur.