Zevenhuizen – Thijmen, Maaike, Sophie en Meggie zijn de eersten die zaterdag 7 september op het Oogstfeest hun kunsten mogen vertonen op het grote podium. Het viertal deed net voor de zomervakantie auditie in de halve finale van IJsselkids Got Talent in theater Swanla. De jury beoordeelde hun acts als ‘finale-waardig’.

De 7-jarige Femke van de buitenschoolse opvang (bso) Het Ganzennest, één van de juryleden doet verslag van een voor haar enerverende dag.

“Yes, het is de dag van de halve finale van IJsselkids Got Talent! Alle kinderen van IJsselkids uit de gemeente Zuidplas mochten op de bso’s een optreden doen. Zij die dat het beste en mooiste deden, strijden vandaag om een finaleplaats. Een spannende en leuke dag, want ik zit in de jury! Nieuwsgierig spring ik mijn bed uit. Hup, snel douchen, aankleden en ontbijten. Daarna brengt mama mij met de auto naar school. Eigenlijk wil ik gelijk naar de bso, maar die is nog niet open. Ik moet eerst nog schrijven, lezen en rekenen.

Als de bel eindelijk gaat, haast ik mij naar het Swanla-theater. Na vijf minuten kom ik aan bij het theater: locatiemanager Karin en mascotte teQ staan al op mij te wachten. “Kom Femke, dan zetten we alles klaar voor de optredens”, zeggen ze enthousiast. Nadat we alles klaar hebben gezet, komen de kinderen al snel binnen. Ze lijken een beetje zenuwachtig. Dat snap ik wel, want als ze winnen mogen ze optreden tijdens de grote finale tijdens het Oogstfeest op zaterdag 7 september in Zevenhuizen.

De lichten gaan uit, de muziek gaat aan. Langzaam wordt iedereen stil. De eerste kandidaat komt het podium op. Er wordt gedanst, gezongen en er worden allerlei bijzondere trucjes gedaan. Samen met Karin en teQ let ik zo goed mogelijk op en maak ik aantekeningen. De optredens zijn heel gaaf en eigenlijk kunnen we niet goed kiezen wie we nou het beste vonden. Daarom gaan er niet drie maar vier talenten door: Thijmen, Maaike, Sophie en Meggie.

Ook teQ trad op. Hij speelde blokfluit, danste de Pasapas en bespeelde het drumstel. Dat laatste kon hij best goed! En de Pasapas deed hij niet alleen, bijna alle kinderen deden met hem mee. Daar was hij zo enthousiast over dat hij riep: “Jullie mogen allemaal nog een keer optreden tijdens het Oogstfeest!” Niet alleen Thijmen, Maaike, Sophie en Meggie gaan optreden, maar ook alle andere kinderen. Alleen strijden zij niet mee voor de winst.”

De finale van IJsselkids Got Talent vindt direct na de officiële opening door wethouder Jan Verbeek plaats op het hoofdpodium.

IJsselkids
IJsselkids is als kinderopvangorganisatie vertegenwoordigd in Capelle aan den IJssel, Zevenhuizen, Moerkapelle, Moordrecht, Haastrecht, Bergambacht en Stolwijk. De organisatie biedt alle opvangsoorten aan kinderen van 0 tot en met 13 jaar in de vorm van peuteropvang, kinderdagverblijven en buitenschoolse opvang.

Bron van dit artikel: