Zevenhuizen – Ook dit jaar start het Oogstfeest in Zevenhuizen met het geklos van klompen. De klompenloop, dit jaar uitgebreid tot zo’n 12 kilometer, zal de festiviteiten op zaterdag 7 september inluiden.

Organisator Huib Moerman zoekt nog enthousiaste klompenlopers. “Wandelen op klompen maakt zo’n tocht toch een stuk specialer. De route gaat door de polder; op klompen loopt het namelijk fijner op grond dan op straat. We zullen dus op plekken komen waar je normaal gesproken niet komt.” Hij zegt wel dat deelnemers van tevoren moeten oefenen. “Er zijn niet veel mensen die op klompen kunnen lopen, dit moet je leren, anders kan het een pijnlijke zaak worden.”
De tocht begint om 9.30 uur met een warming-up bij het podium en onderweg is er een koffiepauze.

Aanmelden via huibmoerman@hotmail.com.