Zevenhuizen – Ruim 30 jaar lang was het elke zomer raak: op de eerste zaterdag van september vierde heel Zuidplas en omstreken feest. Na een onderbreking van twee jaar zal deze gezellige traditie eindelijk weer worden voortgezet. Het Oogstfeest 2022 gaat door. Zorg dat zaterdag 3 september in de agenda staat.

Alle vaste elementen zijn er komende editie ook weer bij: een braderie, het Ringvaartpark vol activiteiten voor de hele familie en live muziek op het horecaplein. Volgens de organisatoren, het zevenkoppige Oogstfeestcomité, wordt het als vanouds een dag vol vertier, leuke activiteiten, gezellige kraampjes, lekker eten en drinken en een spetterende afsluiter. Voorzitter Arie Dijkshoorn: “Van een competitie bierkratten stapelen tot ‘kids got talent’ van de lokale kinderopvang, het wordt een dorpsfeest voor iedereen, van jong tot oud.”

De bezoekers van het Oogstfeest zullen deze editie wel een andere route lopen. Om ervoor te zorgen dat het feest hoe dan ook door kan gaan, is er gekozen voor een aaneengesloten ronde door Zevenhuizen. De route begint in de Dorpsstraat ter hoogte van de Ontmoetingskerk. Hier kunnen bezoekers rechts afslaan en via een ponton het water oversteken naar het Ringvaartpark, of verder de Dorpsstraat inlopen.

Tot aan de Opril zijn kraampjes en activiteiten. Daar, tegenover de brandweerkazerne, is de tweede ingang. Bezoekers kunnen dan via het Ringvaartpark teruglopen langs de schapenherders, de politiehondendemonstratie, de antieke dorsmachine en de oude tractoren naar de Hotel Vosbrug, waar ook dit jaar een bewaakte fi etsenstalling zal komen.

De afgelopen maanden staken de lieden van het Oogstfeestcomité al meerdere keren de koppen bijeen om het hele festijn vanaf nul te organiseren. Een opgave die post-corona een grotere uitdaging bleek dan voorheen. “Veel kraamhouders en andere festivalondernemers zijn in coronatijd iets anders gaan doen. Dat maakt het moeilijker om activiteiten te regelen.”

Gelukkig zijn er nog volop ideeën waar het comité mee bezig is. Dijkshoorn: “We kunnen nog niet alles prijsgeven want de voorbereidingen zijn nog in volle gang. Maar we zijn erg trots op alle steun van vrienden en sponsoren die er met ons wederom een onvergetelijk feest van willen maken.” Zodra het programma bekend is, zal Hart van Holland de verschillende activiteiten uitlichten om een voorproefje te geven van het grootste dorpsfeest van Zuidplas en omstreken. Nog iets meer dan drie maanden en dan is het zo ver.

Wat het Oogstfeestcomité betreft, kan het aftellen in elk geval beginnen. Tot 3 september!

Kraamhouders en feestelijke activiteiten gezocht

Op de gezellige braderie zijn nog kramen beschikbaar. Hier kunnen culinaire ondernemers uit de regio ‘eet- en drinkbare waren’ verkopen. Daarnaast is er in het Ringvaartpark nog ruimte voor (familie)activiteiten. Dus, verkoopt u heerlijke (streek)producten of wilt u op een andere manier iets betekenen voor de 30.000 bezoekers van het Oogstfeest? Neem dan nu contact op met het Oogstfeestcomité: info@oogstfeestzevenhuizen.nl

Heb jij verstand van social media en lijkt het je leuk om dit (vrijwillig) te verzorgen voor het Oogstfeest dan is het Oogstfeestcomité op zoek naar jou. Bel Niels Elgersma 06 – 26 15 82 14 of mail naar niels@hart-van-holland.nl